Parkering

Garageplatser

Föreningen har platser i ett garage beläget under hus och innergård.

Tidigare var platserna inte personliga men nu gäller att man står på den plats som finns angivet i avtalet. 

Hyr garageplats

Kostnaden är 1.400:- per månad med en månads uppsägningstid. 

Garageplatsen följer inte med lägenheten så när du säljer behöver den nya ägaren på nytt ansöka om garageplats. Detsamma gäller om du står i kö, dvs den som köper lägenheten kan inte ta över köplatsen utan behöver själv ställa sig i kö.

Vill du hyra en parkeringsplats i garaget kontakta Nordic Life på e-post .

Garageplats med laddpunkt

Plats med laddpunkt kostar just nu inget extra utöver den vanliga månadskostnaden, men du betalar själv för din förbrukning.

Om du har ett fordon med möjlighet till laddning så skickar du in ditt namn, nummer på garageplats samt en kopia på första sidan på del ett av bilens registreringsbevis till Garagesamfälligheten på adressen . Detta gäller även för leasingbilar och tjänstebilar.

  1. Du har redan en garageplats med laddpunkt (2-5 eller 28-61) och denna registreras då som din laddplats. 
  2. Du har en garageplats utan laddpunkt och får då byta plats med någon annan som inte har registrerat sitt behov av laddpunkt.

När du fått en plats med laddpunkt registrerad så kommer du få instruktioner om hur du aktiverar möjligheten att ladda.

Uthyrning andra hand

Du kan bara hyra ut din garageplats i andra hand i samband med uthyrning av din lägenhet och då endast till samma hyresgäst som lägenheten.

WiFi i garaget

Det finns ett trådlöst nätverk i garaget som heter LundbyparkGarage med lösenordet 12345678.

Om din operatör stödjer det så kan du slå på WiFi-samtal i din mobiltelefon för att kunna ringa och ta emot samtal när du befinner dig i garaget. Läs mer här.

Gatuparkering

Föreningen har ett antal platser längs med gatan runt huset som hyrs ut. Kö för parkering hanteras av HSB. All information finns på Mitt HSB, där man också hanterar sin köplats och ser kötid m.m.

Gratis parkering

Det finns många gator i närheten där det är gratis att parkera. Tänk dock på att man inte får parkera under längre tid än 24 timmar i följd på vardagar, utom vardag före sön- och helgdag. 

Det brukar också vara en dag i månaden då man inte får parkera alls.

Betalparkering

Rambergsvallen

Man kan parkera på den stora parkeringen Rambergsvallen med 285 platser. Där kan man betala med kort eller ladda ner en app som heter Parkering Göteborg.

  • Kostnaden är 9:- per timma alla dagar 08 – 22, övrig tid 2:- per timma. (kan komma att ändras, se appen för uppdaterad information)